Rätt miljötänk med flergångsartiklar

Det kan vara väldigt trevligt att ge sig ut i naturen, men vissa saker kan vara bra att tänka på i förväg. Är du bra förberedd så kan det dels bli en mycket bättre upplevelse för dig själv, men också bra för naturområdet du besöker. Så se till att skaffa rätt utrustning innan du beger dig iväg.

Friends,Hikers,Sitting,On,A,Bench,Made,Of,Logs,AndMiljötänk innebär att inte slösa på resurser i onödan, och att när du använder något kunna använda det många gånger, fullt ut. Därför är det bra att använda flergångsartiklar som du kan bruka flera gånger istället för att antingen bära runt på skräp efter att du använt en engångstallrik eller ännu värre, skräpa ned. En smidig lösning är att besöka en webbutik som till exempel LightMyFire, där du direkt kan få en bra överblick över vad som erbjuds och sedan få tag på all utrustning som du behöver på en gång innan utflykten eller campingen.

Typer av bra flergångsartiklar

De klassiska exemplen på flergångsartiklar är så klart mat- och dryckrelaterade. Det finns bland annat bra muggar med lock i olika material som håller värmen bra. Även lunchlådor eller tallrikar och bestick finns att skaffa, och ofta går det att få alla i ett och samma matchande kit. När det gäller bestick så är det extra smidigt att skaffa en spork – en kombination av gaffel och sked, som alltså kan användas vare sig om du ska äta soppa eller fast mat. Om du tycker om att övernatta i naturen kan utrustning till grillning också vara bra att skaffa, såsom tändstål och grillgafflar.

Visa respekt både för naturen och för varandra

Det är inte bara djur och natur som måste respekteras. Många väljer att campa på campingplatser, och då gäller det också att visa respekt för andra människor. Det är ännu en anledning till att inte skräpa ned, utan att se till att ha bra flergångsartiklar. Även engångsartiklar som tas med och slängs hemma utgör en onödig användning av resurser, och i vissa fall kan engångsartiklarna inte brytas ned och kan alltså inte ens gå till återvinning efter att du har använt dem.

Scroll to top