Få en gratis cykel

Funderar du på att börja cykla mer för miljöns skull? Det gör du helt rätt i, men är du osäker på om du kommer fortsätta med cyklingen eller bara kommer cykla någon gång då och då kan det kännas onödigt att köpa en dyr cykel – som tur är delas det snart ut gratis cyklar om du är snabb nog att tacka ja till en!

Det är många av oss som skulle vilja cykla mer för miljöns skull men kanske inte har en cykel eller har råd att köpa en. Men visst går det att få tag i cyklar både billigt och helt gratis – det gäler bara att veta vart någonstans man ska leta. Online på andrahandsmarknaden finns det många cykelannonser, och det pressar priserna men har du riktigt tur kan du få en cykel gratis. Det är till exempel något som kommunen i Bro uppmärksammats för, att de ger bort cyklar gratis.

Få en cykel i Bro

I Bro strax norr om Stockholm går det att få en cykel helt gratis, det skriver tidningen Mitti om. Där har man nämligen samlat ihop alla övergivna cyklar och dem som man inte lyckats lokalisera ägaren till, ja dessa har man valt att ge bort. Men visst finns det en hake med det hela. Det är inte cyklar i bra skick utan snarare skrot som de annars kommer att slänga, men för den händige kanske detta är rena rama kapet? Vissa behöver det bara bytas ett hjul på medan andra har rostig kedja eller saknar styre. Men visst – gratis är alltid trevligt och genom att återvinna cyklarna på det här sättet gör man även ett slag för miljön på samma gång!

Scroll to top