Därför är solenergi en bra förnybar energikälla

För klimatets skull behöver världen använda mer förnybara energikällor. Solenergi är en bra förnybar källa. Den kan även privatpersoner använda för att bli självförsörjande på el.

Close,Up,Of,An,Young,Engineer,Hand,Is,Checking,AnAtt använda mer förnybar energi för klimatets har varit på agendan ett tag nu. Solenergi är helt förnybar, gratis och kommer inte att ta slut. Det är många privatpersoner som väljer att installera solceller för att både vara miljövänliga men också för att spara pengar, läs mer om att skaffa solceller här om du är intresserad av att installera solceller. När du har solceller på taket kan du producera din egen energi och är helt plötsligt inte lika beroende av att köpa el. Du berörs inte heller lika mycket av skenande elpriser om du har tillgång till egen energi. Om du är intresserad av solceller är ett tips att utnyttja RUT- och ROT-avdrag när du ska installera dem. Solceller är en engångskostnad och kräver inget underhåll när de väl är på plats.

“Idag kommer cirka tre procent av landets elektricitet från solkraft.“ Läs mer här

Fler länder vill använda solenergi som energikälla

USA är bland annat ett land som nyligen har gått ut med att de ska satsa på solenergi och påskynda omställningen till mer förnybar energi. De har som mål att 45 procent av all el ska komma från solenergi inom några decennier. Solenergi har inte varit ett självklart val på svenska breddgrader men det finns nu studier som visar på att solceller passar och fungerar bra i nordiskt klimat. Solpaneler fungerar bland annat väldigt bra i kalla temperaturer.

Scroll to top