Bli en miljövänlig teknikkonsument

Konsumtionen av mobiltelefoner och smart teknik har ökat extremt på senare år, vilket bidrar till en stark påverkan på miljön. Mobiltillverkarna skapar konstant nya modeller och konsumenter förväntas att ofta byta mobiltelefon.

Hur kan konsumtionen av mobiltelefoner och teknik bli mer hållbar? Vad kan du göra?

Köp av ny mobil

En mobiltelefon betraktas snabbt som ”gammal” sett till den takt mobiltillverkarna lanserar nya modeller. Det är knappast hållbart att frekvent köpa ny mobiltelefon och heller inte ekonomiskt. För att garantera en längre livslängd på en ny mobil är skötseln avgörande. Har du precis investerat i senaste iPhone modellen är det viktigt att utrusta den med rätt skydd. Du hittar tåliga skal till iPhone 13 hos Phonelife på nätet, vilket är det smidigaste sättet att handla mobiltillbehör. Metromode nämner också mobilskalet som avgörande för hur lång tid en mobil håller:

-Tåligt fodral är a och o om du vill undvika en tråkig krasch.
När mobilen slutligen ger upp är det med gott samvete du kan investera i en ny mobiltelefon. Kom ihåg att ett skal som är helt anpassat till en specifik modell är ett måste då det ger det optimala skyddet.

Återvinn mobilen

Ett klassiskt misstag när du köper en ny mobiltelefon är att inte återvinna den gamla mobilen. Även om svenskar blivit bättre på att tänka mer hållbart kring mobilinköp låter allt för många den gamla mobilen förvaras hemma istället för att återvinna den som elavfall på en återvinningscentral. På kommunernas hemsidor går det att läsa mer om återvinning just av den här sortens avfall.

Återvinning kan även innebära att den gamla mobiltelefonen skänks vidare till någon annan som inte behöver en ny variant. Eller att den gamla mobilen säljs till ett företag som återvinner och reparerar gamla mobiltelefoner.

Scroll to top